Termeni și condiții

  1. Condiții legale
    Termenii și Condițiile au natură juridică contractuală, reprezentând acordul dintre operatorul site-ului www.Publicitatea.ro și utilizatorii serviciului de mică publicitate aferent.

Utilizarea site-ului www.Publicitatea.ro și publicarea oricărui anunț pe acest site se supune Termenilor și Condițiilor.
Accesarea, vizitarea site-ului și publicarea anunțurilor echivalează cu acceptarea în totalitate și necondiționată a Termenilor și Conditiilor, valabile la data accesării.

Utilizatorul va accepta Termenii și Condițiile prin bifarea casutei “Sunt de acord cu Termeni si Conditii”, prin apăsarea butonului “Adaugă Anunț”, dar și prin simpla utilizare a site-ului.

Site-ul www.Publicitatea.ro își rezervă dreptul de a modifica Termenii și Condițiile pentru utilizarea acestuia în orice moment și fără notificare prealabilă.

Puteți accesa varianta actualizată a Termenilor și Condițiilor apăsând butonul „Termeni și Condiții”.

  1. Despre serviciul oferit
    Serviciile sunt oferite de către societatea Alcor Printing Center SRL, persoană juridică de naționalitate română, având sediul social în Tunari, Str. Traian, Nr.12 A, numar inregistrare in Registrul Comertului J23/3239/2017, C.I.F. 37834773

Site-ul www.Publicitatea.ro este o platformă online cu conținut generat și aparținând utilizatorilor (conținutul constând în anunțurile postate de către aceștia), care pune la dispozitia acestora, contra cost, posibilitatea de a publica propriile anunțuri de mică publicitate.

Toate celelalte elemente de conținut ale site-ului, în afară de conținutul anunțurilor postate de către utilizatori, ne aparțin.

Anunturile vor fi postate de utilizatori direct pe site-ul www.Publicitatea.ro, sau prin preluarea lor telefonică de către operatorii noștri.

Anunțurile vor fi publicate și în broșura Publicitatea.Ro.

3. Utilizarea site-ului
3.1. Postarea anunțurilor

Pentru a posta un anunț pe site este necesară accesarea butonului „Adaugă Anunț” completarea corectă și completă a câmpurilor solicitate și expedierea solicitării.

Pentru ca anunțul să fie vizibil pe site și postat în broșură este necesar ca acesta să fie validat de către operatorii site-ului și să achitați la termen factura proformă expediată de către noi pe e-mail.

Prin expedierea anunțului pe site-ul www.Publicitatea.ro, utilizatorul acceptă în totalitate și necondiționat Termenii și Condițiile.

3.2. Explicații privind funcționalitățile site-ului

Butonul “Adaugă Anunț“ oferă utilizatorului posibilitatea să adauge anunțuri completând câmpurile solicitate.

Ulterior publicării pe site și în broșură, nu se mai poate interveni asupra anunțului, de exemplu, nu mai poate fi modificat, dezactivat, etc.
Modificările se pot opera anterior acestui moment, în acord cu operatorii noștri, până la ora 17.00 a zilei anterioare zilei în care urmează a se publica prima dată anunțul.

Funcția “Primul în listă“ poziționează anunțul primul în categoria sa din orice listă a site-ului și a broșurii.
Funcția “Promovat“ evidențiază anunțul printr-un chenar în categoria sa din orice listă a site-ului și a broșurii.

3.3. Condiții financiare/Plata anunțurilor

Prin efectuarea plății, utilizatorul declară și garantează că are dreptul de a dispune de sumele de bani plătite și de instrumentele de plată utilizate.

Utilizatorii pot plăti prin virament bancar în contul indicat de către operatorii noștri odată cu transmiterea facturii proforme pe e-mail.

Factura proformă este valabilă 24 de ore, dacă plata nu se face în acest termen, factura urmează a fi stornată, iar anunțul nu se va publica.

Dacă ulterior plății, utilizatorul nu mai dorește publicarea anunțului, sau dorește să renunțe în orice mod la serviciul contractat, banii nu se restituie.

Publicarea unui anunț costă 200lei/ediție.

Facilitatea „Primul în listă” are un cost suplimentar de 100lei/ediție.
Facilitatea „Promovat” are un cost suplimentar de 100lei/ediție.

3.4. Reguli de redactare a anunțurilor

Titlul anunțului nu poate începe cu o cifră, excepție făcând denumirile de străzi/cartiere care conțin cifre si nu poate conține cuvinte/litere dublate, sau exprimări nonsens.

În titlul anunțului nu vor fi utilizate următoarele caractere: ! = ? – % * / |

Sunt permise maxim 50 de caractere pentru câmpul de titlu anunț.

Pentru textul anunțului sunt permise maxim 200 de caractere.

Fiecare anunț trebuie să fie scris corect gramatical, să nu conțină expresii vulgare, jignitoare, defăimătoare, sau care ar putea aduce atingere drepturilor sau libertăților altor persoane și altele asemenea.

Nu sunt permise anunțurile care tind la promovarea unor servicii sau bunuri interzise de lege.

Prin trimiterea spre publicare a anunțului, utilizatorul își asumă faptul că anunțul său respectă toate normele legale în vigoare, că activitatea pe care o prestează/bunul pe care îl promovează este în acord cu legislația în vigoare și că anunțul său nu încalcă dreptul de proprietate intelectuală al altor persoane. Utilizatorul este singurul răspunzător pentru daunele create terților sau nouă prin publicarea unui anunț care încalcă aceste condiții și dispozițiile legale.

3.5. Publicarea anunturilor

Broșura Publicitatea.Ro are o formă fizică și se tipărește de două ori pe luna, fiind distribuită în cutiile poștale din București în ziua de 17 a lunii si in ziua de 02 a lunii, într-un număr de aproximativ 10.000 de exemplare.

Broșura are o formă grafică standard al cărei model poate fi consultat pe pagina despre noi a site-ului.

Prețul prezentat este pentru publicarea o dată a anunțului în formatul fizic al broșurii, prezența anunțului în formatul electronic al acesteia fiind un bonus pe care îl acordăm gratuit.

Prețurile și facilitățile oferite sunt valabile pe o apariție.

O apariție înseamnă publicarea anunțului în broșura Publicitatea.Ro în săptămâna pentru care se face plata.

Publicarea unui anunț presupune că acesta va apărea marțea următoare achitării acestuia, în ediția săptămânală a broșurii în format fizic.

Publicitatea.ro își rezervă dreptul de a publica/posta/tipări/promova orice anunț adăugat prin acest serviciu, inclusiv fotografiile anexate, în cadrul site-urilor sau publicațiilor partenere sau pe diferite pagini de social media proprii sau ale partenerilor, utilizatorul exprimându-și implicit acordul în acest sens prin utilizarea serviciilor noastre.

3.6. Reguli specifice si interdictii

3.6.1. Reguli specifice postării anunțurilor

Anunturile nu pot avea un conținut cu tentă sexuală.

Toate anunțurile cu conținut sexual, text sau poze, precum și anunțurile cu conținut erotic vor fi șterse, iar suma plătită nu va fi restituită.

Utilizatorii acceptă implicit următoarele condiții:

anunțul nu trebuie să conțină elemente sau referinte explicite sau intuitive la acte sexuale;
anunțul nu trebuie să conțină poze nud sau seminud (nici măcar blurate);
anunțul nu trebuie să conțină poze în care se simulează un act sexual;
anunțul nu trebuie să prezinte un minor sau referiri de orice fel la un minor;
anunțul nu poate fi postat de un minor, ci numai de o persoană de peste 18 ani.
În ceea ce privește referirea la aspectul fizic făcută în cadrul anunțului va fi acceptată doar exprimarea: aspect fizic plăcut.
Orice alt fel de cuvinte folosite pentru descrierea aspectului fizic al unei persoane, va duce la încadrarea mesajului în categoria videochat, masaj erotic, etc.

În ipoteza încălcării obligațiilor legale, sau a celor conținute în Termeni și Condiții, utilizatorul răspunde integral și exclusiv, atât față de Publicitatea.Ro, cât și față de persoana ale cărei date drepturi au fost nesocotite, precum și în fața oricărei autorități.

Publicitatea.Ro nu are obligația de a verifica veridicitatea informațiilor conținute de anunțurile postate și nu răspunde în niciun mod cu privire la conținutul acestora.

La solicitarea oricărui utilizator, Publicitatea.Ro poate verifica, în măsura posibilităților, informațiile din conținut și poate hotărî dacă informațiile respective trebuie îndepărtate sau nu.

3.6.2. Interdicții

În activitatea de postare a anunțurilor, utilizatorul trebuie să respecte următoarele interdicții:

să nu adauge anunțuri la o rubrică necorespunză Constatarea existenței unor anunțuri încadrate necorespunzător, dă dreptul Publicitatea.ro fie să procedeze la încadrarea anunțului respectiv în rubrica potrivită, fie să șteargă anunțul în cauză;
să nu posteze anunțuri cu caracter discriminatoriu în funcție de rasă, etnie, religie, sex, vârstă sau opinie;
să nu posteze anunțuri referitoare la activități ilegale și/sau la oferte de servicii sexuale;
să nu posteze anunțuri care conțin injurături, cuvinte obscene, fotografii cu conținut pornografic sau obscen;
să nu posteze anunțuri cu conținut erotic (text sau fotografii);
să nu posteze materiale scrise, fotografii care ar putea încălca drepturile unor terțe părți ocrotite de lege, incluzând, dar nelimitându-se la drepturi de proprietate intelectuală, drepturi conferite de marcă, drepturi de autor și/sau conexe etc., dreptul la viață privată și dreptul la propria imagine.
să nu posteze materiale defăimătoare la adresa unor terțe părți;
să nu posteze anunțuri referitoare la activități politice, vânzări de organe, vânzări de arme, activități de magie, ghicit, decese, donații și anunțuri umanitare;
să nu posteze anunțuri care fac publicitate unor site-uri, publicații, produse, servicii care să concureze cu domeniul de activitate al societății Publicitatea.Ro;
să nu posteze anunțuri care conțin reclamă sau date de contact reprezentate printr-un număr de telefon cu suprataxă, sau anunțuri care să facă referire la servicii via webcam;
să nu posteze anunțuri care conțin date de contact incorecte sau care nu aparțin utilizatorului – număr de telefon, adresa de email sau website;
să nu posteze anunțuri ce conțin în formularea lor exprimări precum următoarele: “ofer sprijin financiar” sau “ajutor financiar” sau “sponsorizez” sau “plătesc vacanța” și în general orice fel de exprimări din care reiese că se oferă anumite beneficii pentru servicii sau elemente de natură intimă sau personală.
Pentru a fi publicate, anunțurile trebuie să îndeplinească toate regulile de redactare stabilite în continuare. Publicitatea.Ro își rezervă dreptul de a șterge orice anunț care nu îndeplinește aceste reguli, în momentul în care identifică sau este informat cu privire la încălcarea acestora.

4. Conținut
Toate anunțurile, mesajele, textele, imaginile, fotografiile, sau alte materiale, denumite Conținut trimise spre publicare apartin utilizatorului care le-a postat și a achitat contravaloarea publicării lor, utilizator care poartă întreaga răspundere pentru Conținutul postat.

Mai mult, site-ul și Conținutul disponibil prin intermediul site-ului pot conține link-uri către alte site-uri independente și/sau care nu se află în controlul Publicitatea.ro.

Postarea Conținutului se va face pe riscul propriu al utilizatorului. Utilizatorul este pe deplin responsabil pentru orice Conținut postat pe site și în broșură și pentru efectele acestuia.

Pentru Conținutul însemnând texte, fotografii, imagini, grafice, logo-uri, link-uri, URL-uri etc., utilizatorii poartă răspunderea deplină și exclusivă pentru postare.

Postarea de către utilizator nu implică aprobarea sau acceptarea de către Publicitatea.Ro, care nu intervine în Conținut și nu își asumă nicio responsabilitate pentru folosirea serviciului și postarea anunțului, astfel încât, singurul răspunzator pentru Conținut va fi utilizatorul.

Publicitatea.Ro nu răspunde pentru aducerea la cunoștința publicului a datelor cuprinse în Conținutul anunțului, fiind înțeles că acesta este demersul și decizia utilizatorului care trimite anunțul spre publicare.

Publicitatea.Ro nu răspunde de realitatea, exactitatea sau autenticitatea Conținutului și nu va fi responsabil pentru nicio daună sau prejudiciu intervenite ca urmare a utilizării Conținutului postat/publicat sau în orice modalitate, disponibil prin intermediul site-ului sau a broșurii.

Publicitatea.Ro nu oferă nicio garanție cu privire la utilizarea Conținutului obținut prin intermediul site-ului sau a broșurii.
Publicitatea.Ro nu răspunde pentru, dar fără a se limita la acestea, posibila încălcare a ordinii publice, moralității și/sau în alt mod la realitatea anunțurilor utilizatorilor, respectarea drepturilor de proprietate intelectuală și/sau industrială, respectarea vieții private și/sau orice alt aspect al acesteia precum și la orice drept ocrotit de lege.

Utilizatorii acceptă că este interzisă introducerea datelor cu caracter personal ale unor terțe părți, fără aprobarea acestora, precum și postarea de fotografii/imagini ale terților.

5. Garanțiile utilizatorului
Utilizatorul declară și garantează că:

acceptăTermenii și Condițiile de utilizare a site-ului Publicitatea.ro;
a împlinit vârsta de 18 ani;
datele furnizate în cadrul procesului de redactare și trimitere a anunțului sunt reale și îi aparțin;
este autorul Conținutuluianunțului sau are/deține dreptul să-l posteze;
nu încalcă drepturi de confidențialitate, de publicitate, drepturi contractuale sau orice alte drepturi sau interese ocrotite de lege;
are sau deține drepturile de a posta imaginile care însoțesc anunțurile, incluzând drepturi de autor și drepturi conexe dreptului de autor, drepturi conferite de marcă;
anunțurile și materialele furnizate de către utilizator, cât și activitatea de publicare a acestora respectă prevederile legale în vigoare, nu contravin ordinii sociale și bunelor moravuri, nu afectează drepturile și interesele ocrotite de lege ale unor terțe persoane;
va fi integral răspunzător pentru toate consecințele de natură civilă, patrimonială, administrativă, contravențională și/sau penală decurgând din trimiterea spre publicare/postare, respectiv publicarea/postarea unui Conținut necorespunzător sau din încălcarea Termenilor și Condițiilor.


6. Despăgubiri
În cazul în care nerespectarea obligațiilor și/sau garanțiilor asumate de către utilizator produce direct sau indirect un prejudiciu de orice natură societății Publicitatea.Ro, afiliaților, colaboratorilor, angajaților săi precum și terților, utilizatorul va despăgubi persoana prejudiciată până la acoperirea integrală a pagubei produse.

7. Drepturile societății
7.1. Publicitatea.Ro își rezervă dreptul de a modifica sau șterge, în tot sau în parte, anunțul și/sau materialele care îl însoțesc în cazul încălcării de către utilizator a prevederilor cuprinse în Termeni și Condiții, fără obligația de a restitui sumele deja plătite de către utilizatorul respectiv.

7.2. Publicitatea.Ro își rezervă dreptul de a nu permite/limita accesul la serviciile oferite, în cazul în care utilizatorul furnizează informații false, incomplete sau își asumă identitatea altei persoane și acest lucru este descoperit.

7.3. Toate drepturile asupra site-ului www.Publicitatea.ro, incluzând drepturi conferite de marcă, drepturi de autor asupra programelor de calculator etc., aparțin societății Alcor Printing Center SRL. Încălcarea acestor drepturi atrage răspunderea utilizatorului, în condițiile legii.

7.4. Preluarea/copierea anunțurilor de către alte site-uri sau publicații este interzisă, cu excepția cazului în care societatea Publicitatea.Ro și-a manifestat prealabil, în mod expres, acordul în acest sens.

8. Limitarea răspunderii
Conținutul site-ului www.Publicitatea.ro și serviciul de publicitate prin broșură sunt oferite ca atare.

Societatea Publicitatea.ro nu oferă garanții cu privire la adaptarea site-ului sau serviciilor la un scop determinat și nici cu privire la funcționarea neîntreruptă, fără erori și continuitatea acestora.

Publicitatea.Ro nu își asumă nicio răspundere cu privire la Conținutul anunțurilor postate/publicate și/sau corectitudinea informațiilor conținute în acestea, răspunderea aparținând exclusiv utilizatorului care trimite anunțul spre publicare/postare.

Publicitatea.Ro nu își asumă răspunderea cu privire la tranzacțiile încheiate ca urmare a acceptării ofertelor de bunuri și servicii conținute în anunțurile trimise spre postare/publicare de către utilizatori.

Răspunderea societății Publicitatea.Ro poate fi angajată exclusiv către utilizatorii plătitori și este limitată la suma plătită de utilizatori, fiind exclusă răspunderea pentru profitul neîncasat, daunele incidentale, sau orice alt fel de prejudicii.

Publicitatea.ro nu poate fi făcut responsabil pentru nicio întârziere sau eroare în găzduirea conținutului furnizat site-ului Publicitatea.ro, rezultând direct sau indirect din cauze care nu depind de voința Publicitatea.ro.

De asemenea, Publicitatea.Ro nu poate fi făcut răspunzător pentru nicio întârziere sau eroare în găzduirea conținutului furnizat site-ului Publicitatea.ro, din orice motiv posibil, având în vedere că utilizatorul nu plătește serviciile furnizate prin intermediul site-ului, ci doar publicarea în broșură.

Această exonerare include, fără a se limita, la:

erorile de funcționare a echipamentului tehnic de la Publicitatea.ro;
lipsa funcționării conexiunii la internet;
lipsa funcționării conexiunilor de telefon;
virușii informatici;
accesul neautorizat în sistemele Publicitatea.ro;
erorile de operare;
greva etc.
9. Protecția datelor cu caracter personal
Societatea Alcor Printing Center SRL (denunmită în prezentul document Publicitatea.Ro sau Publicitatea.ro), având sediul social în București, Splaiul Independentei, nr. 273, corp 1, Etaj 3, numar inregistrare in Registrul Comertului J23/3239/2017, C.I.F. 37834773, este OPERATOR al datelor cu caracter personal ale utilizatorilor actuali sau potențiali, ale reprezentanților lor legali sau convenționali, colectate în cadrul operațiunilor sale de furnizare a serviciilor de mică publicitate, precum și ale angajaților săi sau candidaților în cadrul proceselor de recrutare, respectiv transmise prin intermediul site-ului www.Publicitatea.ro.

Temeiul legal și regulile potrivit cărora Operatorul colectează, stochează și prelucrează datele cu caracter personal ale utilizatorilor sunt disponibile într-o secțiune separată a site-ului www.Publicitatea.ro intitulată “POLITICA GDPR” care poate și este recomandabil a fi accesată din pagina principală a site-ului.

10. Raportarea abuzurilor/încălcărilor
10.1. În cazul în care anunțurile, fotografiile sau materialele postate pe site/publicate în broșură încalcă prevederile Termenilor și Condițiilor sau drepturi și interese ocrotite de lege, utilizatorii vor notifica Societatea folosind adresa de e-mail indicată pe site.

De exemplu, încălcarea Termenilor și Condițiilor se poate referi la materiale ofensatoare, defăimătoare, discriminatorii, la anunțuri, fotografii sau materiale cu tentă sexuală sau la fotografii sau materiale protejate de drepturi de autor.

11. Reclamații
11.1. Reclamațiile din partea utilizatorilor privitoare la anunțurile publicate se pot face doar în perioada de publicare a anunțului (anunțul să fie activ pe site) și doar prin e-mail la adresa furnizată pe site. În ceea ce privește anunțurile din broșură, datorită modului de publicare și distribuire, nu se mai poate interveni asupra lor, de aceea reclamațiile privind anunțuri deja publicate, nu vor fi luate în considerare.

11.2. Reclamațiile pentru anunțurile expirate nu vor fi luate în considerare și nici cele transmise pe altă cale decât cea indicată.

12. Alte dispoziții
12.1. Newsletter

Site-ul www.Publicitatea.ro nu trimite comunicări comerciale nesolicitate, în conformitate cu legislația română în vigoare.
Publicitatea.ro își rezervă dreptul de a trimite mesaje comerciale referitoare la activitățile sale și ale partenerilor săi către adresele de e-mail cu care v-ați înscris pentru a avea acces la serviciile Publicitatea.ro sau la newsletterul Publicitatea.ro. Aceste vor fi identificate în mod clar ca provenind de la Publicitatea.ro și vor avea posibilitate de dezabonare gratuită.

12.2. Legături către alte site-uri

Publicitatea.ro nu răspunde de conținutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin legături de pe acest site (legături de natură comercială sau publicitară). Răspunderea pentru aceste site-uri o poartă în întregime deținătorii acestora.

13. Legea aplicabilă
Termenii și Condițiile se supun legii române.

Orice litigiu va fi supus spre soluționare instanțelor competente material din Ilfov.

Alcor Printing Center SRL